Heb jij een speciale binding met goud? Dat is helemaal niet zo gek, want goud bezit namelijk unieke eigenschappen wanneer je het draagt, zoals het verminderen van stress, je immuniteit stimuleren en je lichaamstemperatuur reguleren. In India wordt ook wel geloofd dat goud de kracht heeft om alles te zuiveren dat het aanraakt. Tevens wordt goud door mensen over de hele wereld gezien als een teken van macht en rijkdom. Als gouden sieraden invulling geven aan je persoonlijke uitstraling, dan wil je er natuurlijk voor zorgen dat je kiest voor de stijl die het best bij je past! Volg daarom deze tips om goud te verenigen met alle pracht en praal! 

Geef elk sieraad een eigen moment 

Wanneer je een collectie aan gouden pronkstukken hebt, dan is het belangrijk dat je elk sieraad een speciaal moment geeft om te stralen. Dit betekent dat je jouw look overzichtelijk weet te maken, wat ervoor zorgt dat je goudstukken volledig tot hun recht komen. Kies daarom voor slechts enkele sieraden die op een uniforme manier de aandacht weten te wekken. 

Probeer en combineer meerdere kleuren van goud 

Met gouden sieraden kan je een diversiteit aan kleuren en stijlen combineren tot een nieuw geheel. Al eeuwenlang creëren ambachtslieden verschillende kleuren goud, zoals witgoud, groen goud en roségoud. Door middel van het kiezen van een andere kleur kun je fantastische tinten teweeg brengen en voorkomen dat je look te voorspelbaar wordt. 

Wees gedurfd met goud 

Aangezien goud je zal laten opvallen, maak je helemaal een speciale indruk wanneer je een gedurfd en flamboyant juweelstuk draagt! De focus van je look komt dan te staan op een betekenisvol pronkstuk. Wees daarom niet bang om een statement te maken en zoek naar iets dat jouw wezen vertegenwoordigt. 

Mix en match metalen

Hoewel we een fanatiek betoog aan het doen zijn voor het dragen van gouden sieraden, kun je de boel flink opschudden door je goudstukken te combineren met andere metalen, zoals brons, platina en zilver. Een samenhangende stijl creëren is uiteraard ook mogelijk met het combineren van verschillende metalen. Wees echter wel voorzichtig met het mixen en matchen, want het geeft je al snel een drukke uitstraling die uiteindelijk je doel voorbijgaan. 

 

Als je helemaal overtuigd bent van gouden sieraden, dan ga je op zoek naar gerenommeerde specialisten. Zoek eens op Juwelier Rotterdam om sieraadexperts in te schakelen die je haarfijn kunnen helpen om te kiezen wat het best bij je past!