Je ziet ze steeds vaker: de geneeskrachtige edelstenen. Er zijn een groot aantal juwelen en andere sieraden te vinden waarin een van de edelstenen verwerkt zitten. Dankzij deze stenen kunnen veel mensen kracht behalen. Afhankelijk van de steen kan er echter nog veel meer behaald worden. Iedereen met een spirituele achtergrond weet inmiddels welke werking de stenen kunnen hebben en maken hier optimaal gebruik van. Als jouw interesse in spiritualiteit net pas ontwikkeld is, moet je goed gaan kijken welke stenen bij jou gaan passen en wat je ermee kunt. Want waarom zou je ze dragen?

Veel redenen voor geneeskrachtige stenen

Er zijn veel verschillende redenen waarom mensen geneeskrachtige edelstenen in sieraden dragen. Daarbij wordt vooral naar de persoon gekeken. De een wil het voornamelijk om meer rust in het leven te krijgen, terwijl anderen juist weer wilskracht, zelfvertrouwen of liefde willen vinden. Ook kan het voor mensen bijdragen aan minder lichamelijke klachten. Er valt daarom niet een specifieke reden op te noemen. Wel behalen de meeste mensen hier weer de kracht uit om positief in het leven te kunnen staan. Depressies en andere persoonlijkheidsstoornissen kunnen hiermee namelijk ook aanzienlijk verminderen.

Een keuze maken voor jouw steen

Als je voor sieraden kiest waar edelstenen inzitten, moet je dus ook altijd goed naar jezelf gaan kijken. Want wat heb jij nodig om jouw leven weer op een ander pad te krijgen? Op basis van kleur, omschrijving, werking en sterrenbeeld kun je een uiteindelijke keuze gaan maken. Jouw gevoel moet hier goed bij zijn. Door een steen uit te zoeken, zal jouw gemoedstoestand sterk gaan veranderen en ga je merken dat je sterker in jouw schoenen komt te staan. Een mooie malachiet kan bijvoorbeeld niet meer ontbreken bij jouw sieraden en blijf je jezelf ontwikkelen.